Synvolux's appeal: YourVaccine Foundation [dutch]

Wednesday 12 November 2014

Print this page
Groningse ontwikkelaar ebola-vaccin op zoek naar financiering  (nu.nl)
Groningse ontwikkelaar ebola-vaccin op zoek naar financiering (nu.nl)

Bericht van Stichting YourVaccine, een initiatief van Synvolux

Stichting YourVaccine.com heeft de mogelijkheid om een nieuw type DNA vaccin tegen Ebola te kunnen ontwikkelen. In recente studies hebben we aangetoond dat we een immuun respons kunnen opwekken tegen Hepatitis B. De manier waarop we dit gebeurt kunnen we na verwachting ook toepassen op het Ebola virus. Het grote voordeel van deze nieuwe manier van vaccinatie is dat het vele malen sneller en goedkoper kan worden ontwikkeld in tegenstelling tot de huidige virale vaccinatie. Een tweede voordeel van ons DNA vaccin is dat het niet onder koeling hoeft worden te verscheept. Wij kunnen onder normale (kamer) temperatuur ons vaccin verschepen.


Wat is het verschil tussen ons vaccin en dat waar de huidige farmaceutische industrie mee bezig is? Ons vaccin is gebaseerd op een klein stukje DNA van het betreffende virus. In combinatie met ons unieke hulpstof maakt het lichaam ZELF het eiwit waartegen de immuun respons van het betreffende virus wordt opgewekt. In studies met Hepatitis B is aangetoond dat zelfs na 250 dagen nog resistentie aanwezig is.

Ons huidige doel: zelf de financiële middelen bij elkaar krijgen om een fase 1 studie op te starten. Met deze studie wordt aangetoond dat het vaccin veilig is en werkt.

Omdat er elke dag mensen sterven aan Ebola hebben we besloten niet langer te wachten en zijn we vorige week van start gegaan met een stichting om geld in te zamelen d.m.v. crowdfunding. De stichting is los van ons bedrijf opgericht om te kunnen waarborgen dat het gedoneerde geld direct wordt besteed aan de ontwikkeling van het vaccin. Op die manier blijft het transparant en duidelijk voor de donateurs. Men kan op de website kijken waar en hoever we op dit moment zijn in de ontwikkeling.

Het beschikbaar stellen van de vaccins.
De vaccins zullen gratis beschikbaar worden gesteld aan artsen van WHO en andere hulporganisatie en natuurlijk de bevolking in besmette gebieden. De stichting zal daarnaast in de toekomst blijven bestaan om met deze zelfde techniek ook andere vaccins te kunnen ontwikkelen en de bedoeling is en blijft dat ten aller tijden de vaccins tegen kostprijs beschikbaar zullen worden gesteld. Geen winst oogmerk! (zoals Jonas Salk ooit bij het Polio vaccin heeft gedaan)

Meer informatie kunt u vinden op onze website:
www.UwVaccin.nl